Eerste NK Ultratrailrunning in Drenthe

29

Feb

Eerste NK Ultratrailrunning in Drenthe

Laatste update: 7 oktober 2019 16:00

De Indian Summer Ultra is een trailrun van 120, 87 en 50 km kilometer door Drenthe. Het evenement vindt voor de vierde keer plaats op zaterdag 19 oktober. 

Het parcours loopt grotendeels door de gemeente Aa & Hunze en is bijna volledige onverhard. Dit jaar is de 120 km afstand het eerste Nederlands Kampioenschap Ultratrailrunning

De ultratrailsport is groeiende in Nederland. Hardlopers verleggen steeds meer hun grenzen. Daar waar een marathon ooit de ultieme uitdaging was, komt een triathlon of een ultratrail op menig bucketlist te staan. Bij trailrunning wordt er over onverharde wegen en paadjes gelopen en wordt het zo avontuurlijk mogelijk gemaakt door zoveel mogelijk hoogte en smalle paadjes in het parcours aan te brengen.

Inmiddels hebben 65 deelnemers zich aangemeld voor de 120 km solo, 19 teams voor de 120 km team-estafette, 59 deelnemers voor de 87 km solo en 144 voor de 50 km solo. Bijna 40 deelnemers komen van buiten Nederland waaronder 23 Duitsers en 10 Belgen. Gelijktijdig vindt er ook een kortere trailrun plaats van 17 en 28 km waaraan naar schatting 250 deelnemers aan zullen deelnemen.

De startlocatie van de Indian Summer Ultra is wederom op Camping de Weyert in Rolde. De deelnemers lopen van Rolde via de Boswachterij Gieten naar Schoonloo. Van hieruit richting Hooghalen. Via Amen naar Balloo. Over het Balloërveld naar de Gastersche Duinen. Vervolgens door het Strubben-Kniphorstbos bij Annen naar Eext en via Gasteren over het Balloërveld naar de finish in Rolde. De start is om 6 uur in de ochtend. De lopers hebben tot middernacht de tijd om te finishen.

De organisatie overhandigt namens alle deelnemers een SPORT4NATURE donatie van naar schatting €1250 aan Staatsbosbeheer die deze zal investeren in de regio.

Inschrijven en meer informatie:

www.IndianSummerUltra.nl en www.facebook.com/IndianSummerUltra.

Foto: John Veenstra

 

Camping de Weyert

Begindatum 19 oktober 2019
Einddatum 19 oktober 2019

Van 06:00 uur tot 00:00 uur