Boerbosloop in Rolde

Laatste update: 10 oktober 2017 00:00

Op zaterdag 28 oktober  zal de nieuwe burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, dhr Piet van Dijk, het startsignaal geven van het Unesco Geopark Hondsrug crosscircuit 2017-2018 en tevens meedoen.

De eerste cross van het nieuwe seizoen gaat over een afstand van 4,3 en 8,7 km en zal gehouden worden om 14:00 uur in het Boerbos in Rolde. Het crosscircuit wordt voor het 4e seizoen georganiseerd in het unieke Hondsruggebied er voert je al hardlopend door een afwisselend bos, heide en zand landschap.

Het gehele circuit wordt door de loopgroepen van SGO, Gieten en Vomos georganiseerd en omvat 6 crosslopen. De Boerbosloop  wordt al voor de 6e keer georganiseerd door de loopgroep SGO en heeft tot nu toe elk jaar een nieuw parcours. Dit jaar gaat het parcours ook langs de historische zandverstuiving van Rolde.

De wedstrijd is voor beginnende en ervaren lopers vanaf 12 jaar. De afstand is 4,3 km voor junioren en de volwassenen kunnen kiezen tussen 4,3 km en 8,7 km.  Voor de junioren die de 4,3 km wedstrijd hardlopen en volwassenen die wedstrijd 8,7 km lopen is er een prijs beschikbaar gesteld voor de snelste jongen/meisje en man/vrouw door het Resort Hof van Saksen. Voor alle deelnemers heeft de Echte Bakker Pots uit Rolde iets lekkers gebakken.

De inschrijving is vanaf 12:45 in de Sporthal de Boerhoorn, Zuides 50, 9451KD Rolde. Deelname kost €3,-

Voor meer informatie: www.dehondsrug.nl/crosscircuit

 

Nieuws in Rolde

Meer nieuws