G-voetbal in Rolde succesvol van start

Laatste update: 22 maart 2016 02:06
Onder belangstelling van vele ouders, begeleiders en anderen is afgelopen vrijdag het G-voetbal in Rolde van start gegaan.

Onder belangstelling van vele ouders, begeleiders en anderen is afgelopen vrijdag het G-voetbal in Rolde van start gegaan. Dat is voetbal voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, een aandoening als PDD-NOS, ADHD of autisme die graag willen voetballen. Een nieuwe voetbalvorm in Rolde, waar Rolder Boys dit in samenwerking met Stichting De Trans aanbiedt. Negen G-voetballers namen vol enthousiasme deel aan de eerste training die door onder andere hoofdtrainer Jan Korte verzorgd werd. Meedoen, beleving en plezier staan voorop. Ook het uitbreiden van het sociale netwerk, het vergroten van de eigenwaarde en de voetballers helpen midden in de maatschappij te staan zijn belangrijk.

 
Voor de komende periode staan er verschillende activiteiten op het programma. Zo lopen de G-voetballers mee in de line-up met de spelers van het eerste elftal (die ook om beurten een bijdrage leveren aan de trainingen) voorafgaand aan de wedstrijd Rolder Boys – SVBO op zondag 20 maart a.s. en krijgen zij aansluitend een 'VIP' arrangement. Deze activiteiten geven de voetballers de mogelijkheid snel binnen de vereniging te integreren.
 
Vanaf nu zal er wekelijks worden getraind op de vrijdagavond van 19.30 – 20.30 uur. Heb je zelf belangstelling of ken je iemand die belangstelling heeft om ook mee te doen? Neem dan voor meer informatie contact op via g-voetbal@rolderboys.nl.

 

Foto: Jurgen Oosting

Nieuws in Rolde

Meer nieuws