Thema Roldermarkt 2014: Rolde aan zee

Laatste update: 17 juni 2014 10:41
De Roldermarkt is van oudsher een beroemde veemarkt. Al 229 jaar lang wordt deze markt gehouden op de Grote Brink te Rolde. Rolde is van oudsher een handelscentrum, vele belangrijke wegen lopen en liepen langs en door Rolde.

De Roldermarkt is van oudsher een beroemde veemarkt. Al 229 jaar lang wordt deze markt gehouden op de Grote Brink te Rolde. Rolde is van oudsher een handelscentrum; vele belangrijke wegen lopen en liepen langs en door Rolde. Voor menig familie in en om Rolde en is de Roldermarkt hèt evenement van het jaar. De Roldermarkt is niet alleen een vee- en warenmarkt, maar ook een ontmoetingsplaats van en voor (oud-) Roldenaren. Ook zijn vele mensen uit buitendorpen jaarlijks van de partij.

De Roldermarkt organiseert de jaarmarkt in Rolde traditiegetrouw op de tweede dinsdag in september. Het feestprogramma voor jong en oud duurt vijf dagen. Sinds januari 2013 is de Roldermarkt overgegaan in de OVVR, de Oranjevereniging tevens Vereniging voor Volksvermaken te Rolde (OVVR). De OVVR is de Oranjevereniging uit Rolde die diverse festiviteiten organiseert waaronder de Paasmarkt, de Koningsdag, de Roldermarkt en de Kerstmarkt.

Dit jaar is gekozen voor het thema “Rolde aan zee”, dit omdat de hoofdstraten van Rolde in verband met de centrumplanwerkzaamheden waarschijnlijk opgebroken zijn.

Nieuws in Rolde

Meer nieuws