Uitbreiding Kids Run gemeente Aa en Hunze

Laatste update: 27 juni 2014 12:58
De zesde editie van de Kids Run telt na de zomervakantie zes wedstrijden. Leerlingen van de basisscholen in de gemeente Aa en Hunze kunnen nu ook tijdens de Rolder Marktloop punten vergaren voor het klassement van het individueel kampioenschap hardlopen v

De zesde editie van de Kids Run telt na de zomervakantie zes wedstrijden. Leerlingen van de basisscholen in de gemeente Aa en Hunze kunnen nu ook tijdens de Rolder Marktloop punten vergaren voor het klassement van het individueel kampioenschap hardlopen van de gemeente. 

Het aantal wedstrijden voor de leerlingen is in de laatste jaren langzaam maar zeker uitgebreid. Het spits werd indertijd afgebeten door de Run van Gieten en de Omloop Grolloo. De Broekstreker Veldloop in Ekehaar, de Hunzerun in Annen en de Semslinieloop in Annerveenschekanaal hebben zich inmiddels eveneens aangesloten bij het loopcircuit.

Op vrijdagavond 4 september vindt de eerste wedstrijd van de Kids Run 2014/2015 plaats in Rolde. Op zondag 18 januari 2015 lopen de kinderen zich de longen uit het lijf in Ekehaar. Daarna volgen de Semslinieloop in Annerveenschekanaal, de Run van Gieten, Omloop Grolloo en tenslotte de Hunzerun in Annen.

Naast het individueel klassement wordt ook elk jaar tijdens de Run van Gieten gestreden om het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. Op zaterdag 18 mei van dit jaar is de fel begeerde trofee in de wacht gesleept door de Samenwerkingsschool Oostermoer in Gieterveen. Na een nek-aan-nekrace werd OBS Gieten en OBS Bonnen uiteindelijk met werkelijk miniem verschil verslagen.

Op donderdagmorgen 3 juli worden de bekers van de Kids Run op een aantal basisscholen uitgereikt door wethouder Bert Wassink van de gemeente Aa en Hunze. In ieder geval in zijn woonplaats Gasselte, want een handvol leerlingen van De Dobbe is dit jaar in de prijzen gevallen. De bekers zijn wederom aangeboden door Boter Reclamemakers in Gieten.

Tekst en foto: Paul Abrahams

Nieuws in Rolde

Meer nieuws